venerdì 19 aprile 2013

“Glasoval bom za levosredinsko koalicijo”


            Osebno sem tudi sam še razočaran in jezen za izključitev naše liste z deželnih volitev. Menim, da je šlo za togo in krivično odločitev in dobro razumem tudi razloge tistih tovarišic in tovarišev, ki so izjavili, da se volitev ne bodo udeležili ali pa da bodo razveljavili glasovnico. Razumem, ampak ne soglašam, iz več razlogov.
Najprej zato, ker smo komunisti vedno pozivali k izvajanju volilne pravice in dolžnosti in ker sem še vedno trdno prepričan, da mora udeležba na volitvah služiti nečemu, ne sme biti zgolj priložnost za izražanje nelagodnosti, protesta ali lastne ogorčenosti in nezaupanja.
            V tem zadnjem desetletju, najprej kot Stranka Komunistične Prenome, nato kot deželna lista Mavrične Levice smo bili del levosredinskega zavezništva v FJK, najprej kot sestavni del večine z Demokratično Zavezo v obdobju od 2003 do 2008, nato pa kot opozicija Renzu Tondu v teh zadnjih petih letih. Venomer smo skušali  delovati kot levi pol koalicije in po naših močeh in zmožnostih smo se trudili, zato da bi se deželni svet soočil s prizadevanji tistih, ki se upirajo velikim infrastrukturam kot so HŽ, elektrovodi in plinski terminal, z vprašanjem bodočnosti pristanišča in železarne, s tistimi, ki se še vedno borijo za javno zdravstvo in skrbstvo, ki se naprezajo za zaščito okolja, ki si prizadevajo, da bi kultura in šolstvo imeli pripadajoče dostojanstvo tudi v Furlaniji Julijski Krajini. 
            Prepričan sem, da ima levičarsko ljudstvo tudi v tržaškem okrožju možnost, da izrazi koristen glas, zato da bi navedene teme našle mesto in še živele tudi v novem deželnem svetu. To lahko uresniči tudi z izbiro med nekaterimi candidati iz koalicije, ki podpira Deboro Serracchiani. Če se povrnem na osebno raven, lahko rečen, da bi nekateri kandidati iz list DS, SEL in Slovenske Skupnosti prav čedno lahko zastopali zgoraj navedene vsebine in stališča. Imam še nekaj časa, da se odločim, komu bi zaupal svoj preferenčni glas, ampak sem že odločil, da bom šel na volišče in podprl levosredinsko koalicijo, prav zato, ker niso vsi enaki: nekateri so boljši od drugih, zato pa si zaslužijo zaupanje tudi tistih, ki tako kot jaz, nima več lastne liste na kandidatnem seznamu.

            Trst, 18.04.2013
                                                                                              Igor Kocijančič
                                                                                   Deželni svetnik SKP – EL
                                                                       Predsednik svetniške skupine Levica Mavrica

Nessun commento:

Posta un commento